menu

Családireceptkönyv.hu

Lebbencs leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg lebbencs (fodros kocka) tészta vagy lebbencs tészta
2 liter víz
30 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő
1 paprika, 1 paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem

Elkészítés:


A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm .A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirítom a tésztát..akkor jó, ha szép halvány barnák. Majd hozzáteszem a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát .Kicsit még pirítom, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a karikára vágott paprikát, paradicsomot, a krumplit és a sült szalonnakockákat. Forrás után takarékon főzöm kb. fél órát.

Lebbencs leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgakrémleves halgombóccal
Spárgakrémleves halgombóccal

A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze. Ezután adjunk hozzá ann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymaleves
Fokhagymaleves

A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk