8 dkg lebbencs (fodros kocka) tészta vagy lebbencs tészta
2 liter víz
30 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő
1 paprika, 1 paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm .A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirítom a tésztát..akkor jó, ha szép halvány barnák. Majd hozzáteszem a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát .Kicsit még pirítom, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a karikára vágott paprikát, paradicsomot, a krumplit és a sült szalonnakockákat. Forrás után takarékon főzöm kb. fél órát.
Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint - a répát érdemes vagy gyufaszálra aprítani, vagy hámozóval vékony csíkokra szabni, és azokat rombuszalakúra vágni. Egy lábasban felhevít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatom vízbe. Másnap egy nagy lábosban a babot és a megmosott füstölt csülköt előfőzöm 1 órát, majd a levet leöntöm róla, és új vízben hagymával, fokhagymával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű