1 kg fagyasztott vagy friss zöldbab
1 fej vörös hagyma
1 evőkanál zsír
450 g tejföl
Fűszerek:
2 teás kanál szárított kapor vagy friss
1 teás kanál piros paprika
2-2 db erő-tyúkhús leves kocka
só-bors delikát ízlés szerint
pici cukor
ecet ízlés szerint
Rántás:
5 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemleszínűre pirítom,majd ha kihűlt hideg vizel felengedem és a tejföllel összekeverem.Ha bab puhára főtt a tejfölös rántással besűrítem.Ecettel lehet ízesíteni még.
A forró olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a felszeletelt sárgarépát és fehérrépát,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A főzést megelőző nap beáztatjuk a lencsét. 2. Kockára vágjuk a szalonnát és a hagymát. Vékony csíkokra vágjuk a fokhagymát. Megtisztítjuk a répát, majd hosszában kettévágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. (400 g csirkemell filé, 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb), 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb), 70 g zellergu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gombóchoz a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit sós vízben főzd puhára, és még melegen törd össze. Add hozzá rögtön a vajat, majd, amikor kihűl, tedd hozzá a tojást, a sót,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű