Családireceptkönyv.hu

Zöldbab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg fagyasztott vagy friss zöldbab
1 fej vörös hagyma
1 evőkanál zsír
450 g tejföl

Fűszerek:
2 teás kanál szárított kapor vagy friss
1 teás kanál piros paprika
2-2 db erő-tyúkhús leves kocka
só-bors delikát ízlés szerint
pici cukor
ecet ízlés szerint

Rántás:
5 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt

Elkészítés:


A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemleszínűre pirítom,majd ha kihűlt hideg vizel felengedem és a tejföllel összekeverem.Ha bab puhára főtt a tejfölös rántással besűrítem.Ecettel lehet ízesíteni még.

Zöldbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeragu sajtgombóccal
Csirkeragu sajtgombóccal

A csirkét a leveskockákkal feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Közben a zöldségeket megpucoljuk. A répákat, a pórét karikára vágjuk, a hagymát kockára, a brokkolit rózsákra...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Bakonyi tarhonyaleves. Megnyalod utána mind a tíz uj
Bakonyi tarhonyaleves. Megnyalod utána mind a tíz uj

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk