0,5 l főzőtejszín
5 közepes fej vöröshagyma
4 ek liszt
víz
kb. fél kocka Ráma
egy kicsi olaj
1 db erőleves vagy tyúkhús leves kocka
étel ízesítő, só, bors
A margarint megolvasztod egy lábasban, egy nagyon kevés olajat tegyél hozzá. Felaprítod a hagymát. Üvegesre pirítod a hagymát, utána rászóród a lisztet, de így nagyon kevés ideig pirítsd, mert nagyon gyorsan odakap. Mehet rá a tejszín, hagyod egy kicsit sűrűsödni ((ha túl sűrű lett a tejszín akkor már most is engedhetsz hozzá egy kis vizet, hogy könnyebb legyen turmixolni) ez után botmixerrel össze turmixolod. Utána mehet bele a leveskocka és az ételízesítőt, borsot, sót ha kell még.
Sajtos pirítóssal tálalni.
1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a fél deci étolajat. 2. Szórjuk bele a zöldborsót és a felkarikázott répát. 3. Tegyünk alá nagyjából két deciliter vizet, és lassú tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű