Hozzávalók:
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 db vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt
5 dkg margarin
1 ek. liszt
2 dl. tejszín
5 dl. tej
ételízesítő, só bors
A hagymát és a zöldségeket lereszeljük, majd margarinban megpároljuk. Felengedjük hét deci vízzel, fűszerezzük és kis lángon puhára főzzük.
Ha megfőtt, turmixgéppel vagy bot mixerrel pépesítjük, majd beleöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni, majd a tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük, és jól összeforraljuk.
A levesestálba reszelt sajtot szórunk, majd rámerjük a forró levest
A gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óraEgy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek szín...
Elkészítési idő: 35 percAz olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babot és a fűszereket. Ha már majdnem puha a bab, behabarjuk, majd...
Elkészítési idő: