Családireceptkönyv.hu

gombóc leves húsos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 g burgonya (kockára vágva)
250 g darált marhahús (sertés, csirke, pulyka is megfelel)
3 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma (apróra vágva)
1 közepes db sárgarépa (kis lyukú reszelőn lereszelve)
40 g vargánya gomba (szárított)
15 g sűrített paradicsom (teáskanál)
4 gerezd fokhagyma (préselt)
1 ek petrezselyem (apróra vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.1 l víz

Elkészítés:


A szárított gombát 1 dl forró vízbe áztatjuk, és félrerakjuk.
Egy kis fazékban felrakunk 1 liter vizet forrni, kissé megsózzuk. A darált húst megsózzuk, adunk hozzá 2 ek vizet, és gyúrjuk, amíg össze nem áll. Amikor felforrt a víz, takarékra vesszük, kis gombócokat gyúrunk a darált húsból, és óvatosan beledobáljuk a vízbe. Óvatosan megkeverjük, és hozzáadjuk a burgonyát.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, belerakjuk a hagymát, és öt percig pároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát, sűrített paradicsomot, kissé megsózzuk, és még öt percig főzzük. Ha nagyon elforrna a leve, mindig adhatunk hozzá egy kis vizet.
A gombát kivesszük a vízből, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás keverékhez, picit még együtt pároljuk, hozzáöntjük a gomba áztató vízét. (Az alját ne öntsük bele, mert lehet benne akár még homok is.) Az egész keveréket hozzáöntjük a leveshez.
Kb. 40 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejfölt adhatunk hozzá.

gombóc leves húsos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldségleves sajtgombóccal
Zöldségleves sajtgombóccal

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves májnokedlivel
Csirkeraguleves májnokedlivel

Sütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az eg...

Elkészítési idő: 60 - 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
PARADICSOMLEVES
PARADICSOMLEVES

Egy fej hagymát kevés olajon megdinsztelünk, két ek liszttel rántást készítünk, beleöntjük a paradicsom pürét vagy felöntjük paradicsomlével, sz.sz. hígítjuk vízzel, leveskockát, o...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges erőleves
Zöldséges erőleves

Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk