Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kínai kel krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kínai kel
2 dl főzőtejszín
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 kisebb fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 kisebb krumpli
só, bors, majoranna, kakukkfű, szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
pirított kifli karika, vagy kenyérkocka a tálaláshoz

Elkészítés:


A kínai kel felső leveleit eltávolítom, majd apróra szeletelem és megmosom. A hagymákat és a krumplit megpucolom, apróra vágom. A kelt, a krumplit és a hagymákat egy lábosba teszem, hozzáadom a fűszereket és annyi vízzel főzöm puhára, ami éppen ellepi. Ha megfőtt, egy edényben bot mixerrel, vagy turmix géppel pépesítem, visszaöntöm a lábosba, felforralom. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverem és besűrítem vele a levest.
Tálalásnál beleteszem a pirított kenyérfélét és megszórom reszelt sajttal.

kínai kel krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Brutál egytál
Brutál egytál

Kevés olajon dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát. Majd tegyük bele nagyobb darabokban a kolbászt. Pirítsuk össze őket. Most jöhet a savanyú káposzta. Egy ollóval fel szo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL
KÁPOSZTALEVES HÚSGOMBÓCCAL

A hagymat aprora vagom es keves olajon üvegesre piritom Sozom,borsozom,paprikazom,es felontom keves vizzel,hogy a paprika ne egjen meg Hozza adom a kockakra vagott kaposztat,felo...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sárgaborsóleves vargányával
Sárgaborsóleves vargányával

Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk