500 g csirkeaprólék
1 kis zellergumó
1 sárgarépra
1 hagyma
1 babérlevél
friss petrezselyemzöld
só, bors
A grízgaluskához:
2 tojás
7 evőkanál gríz
1 késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp olaj
só
Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Az elkészült masszát lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni. Amikor a leves megfőtt, belemártunk egy kanalat és beleszaggatjuk vele a galuskákat. Az edényre teszünk egy fedőt és alacsony lángon legfeljebb 20 percig főzzük, majd friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk a levest.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, foly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fej fokhagymát összetörsz vajon megpirítod, majd hozzáadsz egy evőkanál lisztet pirítod és felengeded 2-3 liter vízzel. 3-4 db leveskockát dobsz bele. Fehérborssal ízesíted. Ha...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA sütőtököt felnegyedeljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és így még kb. 5 perc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű