500 g csirkeaprólék
1 kis zellergumó
1 sárgarépra
1 hagyma
1 babérlevél
friss petrezselyemzöld
só, bors
A grízgaluskához:
2 tojás
7 evőkanál gríz
1 késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp olaj
só
Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Az elkészült masszát lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni. Amikor a leves megfőtt, belemártunk egy kanalat és beleszaggatjuk vele a galuskákat. Az edényre teszünk egy fedőt és alacsony lángon legfeljebb 20 percig főzzük, majd friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk a levest.
A babot előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap a leszűrt babot annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és egy babérlevéllel puhára főzzük. Egy külön edényben bő vízben és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. 30 perc párolás után meghintjük a liszttel, amivel pirítjuk 1 percig. Felöntjük ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk megdinszteljük, ízesítjük. Kb 1 órát főzzük majd leszűrjük. A hagymákat botmixerrel összetörjük majd visszaöntjük a levébe. Forrás után a tejszínnel behabar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű