2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db zeller (angolzeller szál)
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (nagy)
1 marék menta
1 db chili (kicsi)
1 db citrom (nagy)
1 kg bárányhús (bárányoldalas a dagadóval)
1 db leveskocka
1 db tojás
175 g tejföl
0.5 dl olívaolaj
0.5 dl napraforgó olaj
25 dkg liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. A hagymákat tisztítjuk, finomra vágjuk. A mentát apróra vágjuk.
Az oldalast daraboljuk, a dagadót kockázzuk.
Felforrósítjuk az olajkeveréket, és a zöldségeket, illetve a húst együtt lepirítjuk.
Felhúzzuk vízzel, sóval, borssal, leveskockával, chilivel ízesítjük.
A tojásból, a lisztből, a mentából, sóból és borsból galuskatésztát készítünk. Beleszaggatjuk a levesbe.
Utána vízzel kikevert liszttel kicsit besűrítjük, a citromlével és a "hőkiegyenlített" tejföllel ízesítjük, az ízét sóval, borssal beállítjuk.
A maradék apróra vágott mentalevéllel a tetejét megszórjuk, kevés tejföllel és egy félrerakott menta ágvéggel díszítjük.
Hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, megszórjuk egy fél teáskanál pirospaprikával és megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérr...
Elkészítési idő:Egy fej hagymàt megdinsztelek ; majd tarhonyàt pirítok ; aztàn fèlrehúzom a làbast ès teszek bele fűszer paprikàt; utànna èn nègy burgonyàt meghàmoztam ès kis kockàra vàgtam; bele...
Elkészítési idő:A tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval. A grízt belekeverjük és egy ideig letakarva állni hagyjuk. Forró vízbe szaggatjuk és utána lassú tűznél főzzük készre.
Elkészítési idő: 30 percA kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, bo...
Elkészítési idő: