- 1 vöröshagyma
- 40 dkg sertéslapocka
- 20 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg gomba
- 40 dkg csirkemáj
- 1,5 liter húsleves
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 szelet citrom
- étolaj
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csokor kapor
- só
- őrölt bors
- paradicsompüré
- finomliszt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.
A húst megmossuk, egy edénybe tesszük és hideg vízzel felöntjük, főzni kezdjük. A meghámozott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük, fűszerezzük. Fedő alatt puhára fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét egy éjszakra 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt csülköt egy fazékban, 1,2 liter vízben feltesszük főni, majd 25 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük, sózzuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű