- 1 vöröshagyma
- 40 dkg sertéslapocka
- 20 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg gomba
- 40 dkg csirkemáj
- 1,5 liter húsleves
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 szelet citrom
- étolaj
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csokor kapor
- só
- őrölt bors
- paradicsompüré
- finomliszt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.
A májat külön vízben megfőzöm, 2-3 percig forralom, csap alatt lemosom, majd mehet a végén a levesbe, az utolsó 10 percben Felteszem a vízbe a húsokat. Lehabozás után: hagyma,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűLegelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplileves elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a felhevített olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű