A leveshez
2 evőkanál olívaolaj
1 szál újhagyma
1 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
100 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
100 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1000 ml alaplé - zöldség
A sajtgombóchoz
100 g gouda sajt (reszelt)
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 csipet só
Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kissé átpirítjuk.
3
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk a zöldségeket egy kis liszttel. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.
Sajtgombóc leves recept 5. fázisfotó
Sajtgombóc leves recept 6. fázisfotó
4
Közepes lángon addig főzzük a levest, amíg minden zöldség meg nem puhul.
5
A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vizes kézzel kb. cseresznye nagyságú gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük. 2-3 perc alatt készre főzzük.
Azonnal, frissen tálaljuk az elkészült sajtgombóc levest.
Feltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott cé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű