menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba husgomboccal es borju hussal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szemelyre,
2-3 repa, 1 feher repa, 1 paradicsom, egy fel kaliforniai paprika, fel zeller, kaposzta, 1 hagyma, krumpli, zoldbab kb fel kilo daralt hus. En a tegnap latott levesedbe tettem daralt hust is es volt meg egy kis darab borjuhus azt is. hA TESZEL BELE HUST IS NEM CSAK DRAALT HUSBOL GOMBOCOKAT AKKO

Elkészítés:


egy masik eedenyben megdinsztolod a z aprora vagott hagymat, repat , zellert kaliforniai paprikat es feherrepat egy kis olajon es hozzaontod a leveshez. A paradicsomot lereszeled es azt is a levesbe ontod. Keves ido mulva hozzaadod a kapostzat is (friss kapostza) es a zoldbabot , krumplit. Tegyel bele zellerlevelet is. A daralthust fuszerzed meg so, bosr egy ksi etelizesito, es keves rizset tegyel bele, majd egy tojast is. Keverd jol ossze, formazz gonbocokat es tedd a rotyogo levesbe es mikor megfott egy doboz telfolt keverj el 1 kanal liszttel es 1 tojassargajaval, Erre merokanalankent a forro lwevesbol, kozben kevergesd egyfolytaban. A egesz lenyege , hiogy a tejfol is meleg legyen a levetol maskepp osszeugrik. A vegen tegyel a levesbe 1 mareknyi aprora vagott lestyant ez a csorba igazi fuszere. de ha nem ismeritek, akkor hasznalj petrezselyem levelet, vagy kaprot, bar akkor mar mas izu less, de nem kevesbe finom. Kicsit sietve irtam le metr dolgom van , ha valamit nem ertesz akkor irj nyugiodtan. A leiras kicsit hosszabb de az egesz megvan kevesebb mint egy ora alatt, Ha cask daralthussal csianlod, husi nelkul, akkor a azoldseg dinsztolassal kezded es a vegen a gombocok, kicsikre csinald mert duzzad. Szia es legyen szep napod.
Citrommal savanyitsd , ha nem eleg savanykas.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom erdélyi leves. Vali hagyományos konyhája facebook oldalról van a recept. Matyi Éva receptje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, a kockára vágott zöldségeket, majd a borsót. Kevergetjük, majd megszórjuk egy kanál liszttel. Összekeverjük, felöntjük vízzel. Sózzuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi húsgombócleves
Erdélyi húsgombócleves

A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

1 A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. 2 Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Gombaleves tejszínes
Gombaleves tejszínes

A kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés melle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk