menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba husgomboccal es borju hussal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szemelyre,
2-3 repa, 1 feher repa, 1 paradicsom, egy fel kaliforniai paprika, fel zeller, kaposzta, 1 hagyma, krumpli, zoldbab kb fel kilo daralt hus. En a tegnap latott levesedbe tettem daralt hust is es volt meg egy kis darab borjuhus azt is. hA TESZEL BELE HUST IS NEM CSAK DRAALT HUSBOL GOMBOCOKAT AKKO

Elkészítés:


egy masik eedenyben megdinsztolod a z aprora vagott hagymat, repat , zellert kaliforniai paprikat es feherrepat egy kis olajon es hozzaontod a leveshez. A paradicsomot lereszeled es azt is a levesbe ontod. Keves ido mulva hozzaadod a kapostzat is (friss kapostza) es a zoldbabot , krumplit. Tegyel bele zellerlevelet is. A daralthust fuszerzed meg so, bosr egy ksi etelizesito, es keves rizset tegyel bele, majd egy tojast is. Keverd jol ossze, formazz gonbocokat es tedd a rotyogo levesbe es mikor megfott egy doboz telfolt keverj el 1 kanal liszttel es 1 tojassargajaval, Erre merokanalankent a forro lwevesbol, kozben kevergesd egyfolytaban. A egesz lenyege , hiogy a tejfol is meleg legyen a levetol maskepp osszeugrik. A vegen tegyel a levesbe 1 mareknyi aprora vagott lestyant ez a csorba igazi fuszere. de ha nem ismeritek, akkor hasznalj petrezselyem levelet, vagy kaprot, bar akkor mar mas izu less, de nem kevesbe finom. Kicsit sietve irtam le metr dolgom van , ha valamit nem ertesz akkor irj nyugiodtan. A leiras kicsit hosszabb de az egesz megvan kevesebb mint egy ora alatt, Ha cask daralthussal csianlod, husi nelkul, akkor a azoldseg dinsztolassal kezded es a vegen a gombocok, kicsikre csinald mert duzzad. Szia es legyen szep napod.
Citrommal savanyitsd , ha nem eleg savanykas.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom erdélyi leves. Vali hagyományos konyhája facebook oldalról van a recept. Matyi Éva receptje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Böllérleves.
Böllérleves.

Elkészítés. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsóleves Gazdagon
Zöldborsóleves Gazdagon

Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. --Átpirítjuk, meghintjük sóval, borssal. Kevés...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Májgaluska leves
Májgaluska leves

A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, felöntjük vízzel ízesítjük a fűszekkel, és elkezdjük főzni. A hagymát apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vichyssoise
Vichyssoise

1. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat ügyelve hogy ne égjen meg, ezután a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. 2. A pórét a vajban kis lángon pároljuk. Nem pirítjuk! Ezután burgony...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk