menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba husgomboccal es borju hussal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szemelyre,
2-3 repa, 1 feher repa, 1 paradicsom, egy fel kaliforniai paprika, fel zeller, kaposzta, 1 hagyma, krumpli, zoldbab kb fel kilo daralt hus. En a tegnap latott levesedbe tettem daralt hust is es volt meg egy kis darab borjuhus azt is. hA TESZEL BELE HUST IS NEM CSAK DRAALT HUSBOL GOMBOCOKAT AKKO

Elkészítés:


egy masik eedenyben megdinsztolod a z aprora vagott hagymat, repat , zellert kaliforniai paprikat es feherrepat egy kis olajon es hozzaontod a leveshez. A paradicsomot lereszeled es azt is a levesbe ontod. Keves ido mulva hozzaadod a kapostzat is (friss kapostza) es a zoldbabot , krumplit. Tegyel bele zellerlevelet is. A daralthust fuszerzed meg so, bosr egy ksi etelizesito, es keves rizset tegyel bele, majd egy tojast is. Keverd jol ossze, formazz gonbocokat es tedd a rotyogo levesbe es mikor megfott egy doboz telfolt keverj el 1 kanal liszttel es 1 tojassargajaval, Erre merokanalankent a forro lwevesbol, kozben kevergesd egyfolytaban. A egesz lenyege , hiogy a tejfol is meleg legyen a levetol maskepp osszeugrik. A vegen tegyel a levesbe 1 mareknyi aprora vagott lestyant ez a csorba igazi fuszere. de ha nem ismeritek, akkor hasznalj petrezselyem levelet, vagy kaprot, bar akkor mar mas izu less, de nem kevesbe finom. Kicsit sietve irtam le metr dolgom van , ha valamit nem ertesz akkor irj nyugiodtan. A leiras kicsit hosszabb de az egesz megvan kevesebb mint egy ora alatt, Ha cask daralthussal csianlod, husi nelkul, akkor a azoldseg dinsztolassal kezded es a vegen a gombocok, kicsikre csinald mert duzzad. Szia es legyen szep napod.
Citrommal savanyitsd , ha nem eleg savanykas.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom erdélyi leves. Vali hagyományos konyhája facebook oldalról van a recept. Matyi Éva receptje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes
Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes

Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter víz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze. Pici libazsíron lepárolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES
EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a burgonyát, végül a zöldborsót. Pároljuk, kevés sóval, borssal...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk