menu

Családireceptkönyv.hu

Spárgakrém leves


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg spárga
• 2 dl tej
• 1 dl tejföl
• 1 tyúkhúsleves-kocka
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 evőkanál finomliszt
• 1 teáskanál kristálycukor
• késhegynyi törött fehér bors
• ízlés szerint só

Elkészítés:


A spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A levágott héjával együtt (nem tévedés!) Félliternyi vízbe tesszük, beleszórjuk a kristálycukrot és kevés sót, majd 25 percig forraljuk. Hagyjuk kissé kihűlni, azután turmixgépben pépesre zúzzuk. A sós spárgapépet leveses-fazékba öntjük, ráöntünk még félliternyi vizet. És a húsleves-kockát, valamint a félretett spárgafejeket is beletesszük. Felforralva 10 percig főzzük. Közben a tejfölt és a tejet a liszttel teljesen simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Végül a borssal és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Spárgakrém leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Csorba – erdélyi raguleves
Csorba – erdélyi raguleves

A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kapros gombaleves
Kapros gombaleves

Nagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, majd alaposan megmossuk, felszeleteljük a gombát. Vajon üvegesre megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor aranysárgára pirult, meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Saláta leves
Saláta leves

A salátákat alaposan megmossuk, és összetépjük kisebb darabokra. Az étolajat a leveses fazékban felforrósítjuk, és megpirítunk benne két evőkanál lisztet. A fokhagymát megtisztítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk