• 25 dkg spárga
• 2 dl tej
• 1 dl tejföl
• 1 tyúkhúsleves-kocka
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 evőkanál finomliszt
• 1 teáskanál kristálycukor
• késhegynyi törött fehér bors
• ízlés szerint só
A spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A levágott héjával együtt (nem tévedés!) Félliternyi vízbe tesszük, beleszórjuk a kristálycukrot és kevés sót, majd 25 percig forraljuk. Hagyjuk kissé kihűlni, azután turmixgépben pépesre zúzzuk. A sós spárgapépet leveses-fazékba öntjük, ráöntünk még félliternyi vizet. És a húsleves-kockát, valamint a félretett spárgafejeket is beletesszük. Felforralva 10 percig főzzük. Közben a tejfölt és a tejet a liszttel teljesen simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Végül a borssal és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk...
Elkészítési idő: 30 percELKÉSZÍTÉS 1. Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott bu...
Elkészítési idő:Turmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm. Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet a...
Elkészítési idő: 1 óra