Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés comb
1 kg sertés csont
3-4 szál répa
3 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
1/2 fej kelkáposzta
5-6 szem burgonya
zeller,petrezselyem zöld
szárított vagy friss lestyán
2-3 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-3 db erő-tyúkhúsleves kocka
piros paprika
só-szemes bors-delikát ízlés szerint

250 g csiga tészta

Elkészítés:


A húst hideg vízbe oda rakjuk főni,ha felfőtt lehabozzuk a fűszereket, megpucolt zöldségeket hozzá adjuk.Készíthetünk hozzá tölteléket amit a levessel együtt főzünk meg.A vége felé bele főzzük a burgonyát is.
3-4 órát lassú tűzzön főzzük.
Csigatésztát vagy cérnametélttel vagy bármilyen tésztával tálalhatjuk.

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás lebbencsleves
Fokhagymás lebbencsleves

Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk. Ha ké...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Frankfurti leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Frankfurti leves

1/2 fej közepes nagyságú kelkáposztát fölszeletelünk ujjnyi vastag csíkokra, beletesszük fazékba, hideg vízet öntünk rá,hogy éppen ellepje,majd 3 gerezd pucolt fokhagymát apróra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Töltött gölődin leves(Ízőrzők Aldebrő)
Töltött gölődin leves(Ízőrzők Aldebrő)

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, kis hasábokra vágjuk. Levesfőző edénybe pakolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk