1 kg sertés comb
1 kg sertés csont
3-4 szál répa
3 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
1/2 fej kelkáposzta
5-6 szem burgonya
zeller,petrezselyem zöld
szárított vagy friss lestyán
2-3 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-3 db erő-tyúkhúsleves kocka
piros paprika
só-szemes bors-delikát ízlés szerint
250 g csiga tészta
A húst hideg vízbe oda rakjuk főni,ha felfőtt lehabozzuk a fűszereket, megpucolt zöldségeket hozzá adjuk.Készíthetünk hozzá tölteléket amit a levessel együtt főzünk meg.A vége felé bele főzzük a burgonyát is.
3-4 órát lassú tűzzön főzzük.
Csigatésztát vagy cérnametélttel vagy bármilyen tésztával tálalhatjuk.
A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk. Ha ké...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Könnyű1/2 fej közepes nagyságú kelkáposztát fölszeletelünk ujjnyi vastag csíkokra, beletesszük fazékba, hideg vízet öntünk rá,hogy éppen ellepje,majd 3 gerezd pucolt fokhagymát apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, kis hasábokra vágjuk. Levesfőző edénybe pakolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű