menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeraguleves


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. libazsír
- fél csirke feldarabolva , konyhakészen
- 1 csomag leveszöldség
- 10 dkg krumpli
- só, bors, tárkony
- 2 dl tejszín
- fél citrom

Elkészítés:


A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem. Kb. 10 perc párolás után, hozzáadom a gondosan megtisztított és feldarabolt csirkét, és kb. 10-15 percig együtt párolom. Felöntöm hideg vízzel és a citrom levével a már puhuló zöldségeket.

Amikor már majdnem készen vagyok, hozzáadom a főzőtejszínt. Ha nem szeretnék tejszínnel dolgozni, akkor tökéletesen megteszi egy könnyű habarás is.

Trükkök, tippek, praktikák:


adhatok hozzá gombát, esetleg zöldborsót.

Tárkonyos csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mentás lime-os zöldborsókrém leves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mentás lime-os zöldborsókrém leves

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk. Egy lábosban felhevítjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencseleves gazdagon
Lencseleves gazdagon

A lencsét előző nap este beáztatjuk. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor félig megfőtt,akkor beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, fűszereket, a karikákra szelt füs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves
Hagymakrémleves

A hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi tarhonyaleves
Bakonyi tarhonyaleves

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk