2 ek. libazsír
- fél csirke feldarabolva , konyhakészen
- 1 csomag leveszöldség
- 10 dkg krumpli
- só, bors, tárkony
- 2 dl tejszín
- fél citrom
A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze.
Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem. Kb. 10 perc párolás után, hozzáadom a gondosan megtisztított és feldarabolt csirkét, és kb. 10-15 percig együtt párolom. Felöntöm hideg vízzel és a citrom levével a már puhuló zöldségeket.
Amikor már majdnem készen vagyok, hozzáadom a főzőtejszínt. Ha nem szeretnék tejszínnel dolgozni, akkor tökéletesen megteszi egy könnyű habarás is.
adhatok hozzá gombát, esetleg zöldborsót.
A tojásokat kettéválasszuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Szórunk bele sót és annyi kukorica darát-lisztet hogy nokedli sűrűséget kapjunk ezután hozzáadjuk a sárgáját is . Felt...
Elkészítési idő:A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát....
Elkészítési idő:A cukkini belsejét kikaparjuk, felkarikázzuk. Forró vajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a cukkinit és megpirítjuk. Meghintjük cukorral, karamellizáljuk. Rálocsoljuk a b...
Elkészítési idő: 35 perc