menu

Családireceptkönyv.hu

Gombaragu leves daragaluskával


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirkemell filé
10 dkg csiperke gomba
4-5 szelet szárított vargánya
1 zöldhagyma
40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, ami van otthon)
zöldpetrezselyem,
lestyánlevél
1 paradicsom
1 /2 paprika
só, bors
1 ek olaj.
Daragaluska hozzávalói:

egy közepes nagyságú tojás
4 csapott ek, búzadara
pici só

Elkészítés:


Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyem zölddel addig pirítjuk ameddig a csirkemell is kifehéredik,fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a lestyánlevelet, a paradicsomot és vízzel felengedjük. Alacsony lángon főzzük, ha megpuhultak a zöldségek és a csirkemell kockák, beletesszük a borsót . Közben elkészítjük a daragaluskát.A tojás fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verek, majd beletesszük a tojás sárgáját, és lassan hozzáadjuk kanalanként a búzadarát. Közepes állagúra lazán összekeverjük. 10 percig pihentetjük, majd a forró
levesbe mártott kanállal beletesszük a galuskákat , alacsony hőfokon főzöm kb 5 percig főzzük, a lábast 2-3 percre befedjük. Szép nagy laza galuskák lesznek. ( lehet tenni hozzá egy teáskanál olajat is,én általában ezt kihagyom!)

Amennyiben szeretnénk a levest másnapra is eltenni akkor érdemes a galuskákat külön vízben felfőzni. Ilyenkor szoktam a főzővízbe egy kis ételízesítőt (házi készítésű) tenni.

Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ma egyik kedves munkatársam megkérdezte, hogy mit főzök, mert nagyon kíváncsi? :-) Íme itt van :-)))) Szóval már megfőztem, és ma délután meg is ettük az utolsó tányérkával is, csak éppen nem volt időm lejegyezni. Most két kedvenc levesünket kombináltam egybe, korábban gombás ragulevest nem készítettem grízgaluskával :-)) Én a grízgaluskába a tojás fehérjét mindig felverem, ezt édesanyámtól tanultam, ettől mindig finom-laza lesz! :-).
Előfordul,hogy teszek bele egy teáskanálnyi olajat, mivel az utóbbi időben mindig sikerülnek a galuskáim,ezért kihagyom,mert édesanyám sem tett bele.

Én így készítettem:

Gombaragu leves daragaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bori
Vegetable Dumpling Soup
Vegetable Dumpling Soup

Preparation 1. In a small mixing bowl, combine flour, baking powder, and salt with a spatula. Form a well in the middle of the dry mixture and add 2 tablespoons olive oil and wa...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Jókai bableves
Jókai bableves

Az előző este beáztatott babot, a sárgarépát, fehérrépát és a felaprított hagymát, valamint a csülköt (vagy füstös kockát) hideg vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön fedő...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Chilis kukoricakrémleves
Chilis kukoricakrémleves

1: A konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. 2: A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. 3: Olívaolajon a hagymát elkezdj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk