menu

Családireceptkönyv.hu

Tanyasi csírkehúsleves


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 10-12 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Egy szép tanyasi csirkeaprólék combokkal
só,szemes bors, vegeta
4 sárgarépa 2 fehérrépa,1 karalábé 1 zeller, 1 fej vörös hagyma,

levestészta
esetleg grízgaluska

Elkészítés:


A csirkét megmosom és odateszem főni hideg vízben.
Amikor feljön a habja kis lyukú szűrővel leszedem.
Mehet bele a só,bors és sorban a megtisztított zöldségek.
Gyöngyözve hagyom főni kb. 2-3 órát.
Amikor minden megfőtt kis lyukú szűrőn leszűröm a levest, és a pont aktuális betéttel tálalom.

Grízgaluska( mindig jó)
1 tojás felverve pici vegeta 2-3 ek búzadara
pihenni hagyom és 1 húsleveskockával felforralt vízbe szaggatom.
5-6 perc után egyet érdemes kettévágni. Amikor mindenhol szivacsos kész,mehet a levesbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


A grízgaluskába kevert májkrém, illetve petrezselyem különleges és finom .A maradék leveszöldség kiváló alap lehet egy vadashoz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shanghai Csípős Húsleves
Shanghai Csípős Húsleves

Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Az olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zöldségleves gazdagon
zöldségleves gazdagon

A húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom. A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk