menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg csontos csirkehús
3 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb karalábé
1 paszternák
petrezselyemzöld
só, bors, kurkuma

A galuskához:

15 dkg gríz
3 tojás

Elkészítés:


A húst megmossuk, egy edénybe tesszük és hideg vízzel felöntjük, főzni kezdjük. A meghámozott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük, fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük, mikor elkészült leszűrjük. A grízt, a tojásokkal és a sóval összekeverjük, a csomómentes masszát 20 percen keresztül pihentetjük. A levest felforraljuk és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat, nagyjából 8 percig főzzük. Kiveszünk egy galuskát és kanállal kettévágjuk, ha megpuhult, tálalhatjuk is. A zöldségeket ízlés szerint visszatehetjük a levesbe, vagy külön tálaljuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Grízgaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A répát és a petrezselyemgyökeret, valamint a krumplit felkockázzuk. A petrezselyemzöldet alaposan magmossuk, és cérnával jó erősen átkötözzük, mint egy csokrot. Az olajat felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyar halászlé
Magyar halászlé

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre te...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBORSÓLEVES *
ZÖLDBORSÓLEVES *

Az összes zöldséget tisztítom, darabolom, kockázom, karikázom, ahogy éppen kézre esik. Kevés zsiradékon a répákat megdinsztelem, hogy a sárgarépa szépen kiadja a színét, majd megy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk