40 dkg csontos csirkehús
3 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb karalábé
1 paszternák
petrezselyemzöld
só, bors, kurkuma
A galuskához:
15 dkg gríz
3 tojás
só
A húst megmossuk, egy edénybe tesszük és hideg vízzel felöntjük, főzni kezdjük. A meghámozott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük, fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük, mikor elkészült leszűrjük. A grízt, a tojásokkal és a sóval összekeverjük, a csomómentes masszát 20 percen keresztül pihentetjük. A levest felforraljuk és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat, nagyjából 8 percig főzzük. Kiveszünk egy galuskát és kanállal kettévágjuk, ha megpuhult, tálalhatjuk is. A zöldségeket ízlés szerint visszatehetjük a levesbe, vagy külön tálaljuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Először a rántást elkészítem, lisztet az olajon megpirítom,és mielőtt teljesen megpirulna beleteszem a megtört fokhagymát,és együtt piritjuk egy keveset. Leveszem a tűzhelyről és a...
Elkészítési idő: 45 percBabot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt bur...
Elkészítési idő: 2 óraElső lépésként készítek egy zöldségalapot. Ehhez nagyobb darabokra vágom a répát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert, aztán a szalonnát is felkockázom, majd mindezt beledobálom e...
Elkészítési idő: