Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
1/2 dl olaj
1 evőkanál liszt
5 dkg póréhagyma
1 db fehérrépa
1 db sárgarépa
2 teáskanál tárkony
kevés őrölt fehér bors
10 dkg zeller
40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
10 dkg csigatészta

Elkészítés:


A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni.
Egy db MAGGI Tyúkhúsleveskockát adjunk hozzá és amikor már félig puha a hús, tegyük bele a kockákra vágott zöldségeket, majd kb. 15 percig még pároljuk együtt.
Szórjunk rá lisztet, jól keverjük el és öntsünk rá 1,5 l vizet.
Amikor felforrt, tegyük bele a karikára vágott vöröshagymát, a fehér borsot és a tárkonyt, valamint a többi leveskockát is.
Végül szórjuk bele a csigatésztát és főzzük készre.

Tárkonyos csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Camembert leves
Camembert leves

Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Évi kedvenc hagymalevese
Évi kedvenc hagymalevese

Apróra kockázott hagymát üvegesre pirítjuk, a póré hagymát először karikákra vágjuk, majd azt is felezzük. Amikor a vöröshagyma már üveges, akkor adjuk hozzá. Utána pedig a fokhagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Birsalma krémleves
Birsalma krémleves

Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Orjaleves csigatésztával
Orjaleves csigatésztával

A húsos csontot kiáztatjuk, majd egy nagy leveses fazékban, hideg vízben, lassú tűzön felforraljuk. A habját leszedjük, és beletesszük a megtisztított zöldségeket. Sóval, borssal í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk