1 fej hagyma
1 kisebb csülök
30 dkg száraz bab
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehér répa
1/4 karalábé
1/4 zeller (vagy 1 szál) zeller zöld
kevés rántás
3 -4 gerezd fokhagyma
1 tojás
csipet só
liszt, amennyit a tojás felvesz
Lehetőleg kuktában készítem el ezt a levest.
A hagymát kevés zsiradékon megpirítom, megszórom pirospaprikával, majd a kockára vágott húst a csonttal együtt, a babot és a zöldségeket beleteszem. Megsózom felengedem vízzel, (a kukta 3/4 részéig), majd lezárom és 45 percig főzöm. Ha a bab megfőtt, felengedem még vízzel tetszés szerinti sűrűségűre, majd kevés híg fokhagymás rántással berántom. Ezután az 1 tojással elkészített nokedlit, vagy csipetkét beleszaggatom és készre főzöm.
A babot előtte beáztatom. Ha van paradicsomot és paprikát is teszek bele.
Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felteszem főni a hozzávalókkal. A zsemlét beáztatjuk,a vöröshagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk.Az étolajat felmelegítjük egy serpenyőben. A hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagyaros Májgombóc leves / Szoky konyhája / Hozzávalók 2 db sárgarépa 2 db zöldség 1 db nagy zeller 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál libazsir 3 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk; a kolbászt felkarikázzuk. 2. A sonkalevet felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű