1 fej hagyma
1 kisebb csülök
30 dkg száraz bab
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehér répa
1/4 karalábé
1/4 zeller (vagy 1 szál) zeller zöld
kevés rántás
3 -4 gerezd fokhagyma
1 tojás
csipet só
liszt, amennyit a tojás felvesz
Lehetőleg kuktában készítem el ezt a levest.
A hagymát kevés zsiradékon megpirítom, megszórom pirospaprikával, majd a kockára vágott húst a csonttal együtt, a babot és a zöldségeket beleteszem. Megsózom felengedem vízzel, (a kukta 3/4 részéig), majd lezárom és 45 percig főzöm. Ha a bab megfőtt, felengedem még vízzel tetszés szerinti sűrűségűre, majd kevés híg fokhagymás rántással berántom. Ezután az 1 tojással elkészített nokedlit, vagy csipetkét beleszaggatom és készre főzöm.
A babot előtte beáztatom. Ha van paradicsomot és paprikát is teszek bele.
Fazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóv...
Elkészítési idő: 60 percA kiválasztott zöldséget megfőzni sós, cukros vízben. (karfiolnál az első főző levet leönteni!) Joghurtot vagy kefírt összekeverni tojás sárgájával; tejfölt összekeverni liszttel...
Elkészítési idő: 1 óra