menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz

250 g sertés darált hús (sovány)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 apró csipet kapor (szárított)
1 csokor petrezselyemzöld
5 apró csipet só
2 apró csipet fekete bors (őrölt)
1 bő evőkanál zabpehely

A levesbe

3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 db karalábé
3 db savanyú káposzta levél (külső, nagyméretű levél, amit kettévághatunk)
100 g káposzta (fehér, édes)
1 bő evőkanál olívaolaj
1.5 L víz
1 db paradicsom (nagyobb)
1 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
2 szál lestyán
200 g zöldbab
100 g zöldborsó

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk.
Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabpelyhet.Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket (sárgarépát, karalábét, petrezselymet, káposztát, savanyú káposztát). Majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a négybe vágott paradicsomot és paprikát, az egész hagymát, a lestyán levelet, és sózzuk.Amikor felforrt belerakjuk a húsgombócokat, és a zöldbabot. Közepes lángon főzzük. Végül beletesszük a zöldborsót, de már csak 3-4 percig főzzük.Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és hozzáadjuk a leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves

megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig. Add hozzá a tejszínt, és...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a falatnyi kockára vágott sertés húst, majd fehé...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk