1 fej vöröshagyma
1 közepes burgonya
1 répa
1 fej zeller szárával együtt
1 e.k. vaj
2 db tyúkhúsleves kocka
só
bors
szerecsendió
2-3 e.k. tejföl vagy tejszín
Hagymát felaprítom, 1 e.k. vajon megpárolom, felkockázom a zellert, burgonyát, répát, hozzáteszem a hagymához és annyi vízzel feltöltöm, hogy ellepje, sózzuk. Beleteszem a fűszereket, puhára főzöm. Mielőtt teljesen megfőzném a zöldségeket, a zeller szárát is hozzáadom. Miután megfőtt leturmixolom.
Közben hozzáadok tejfölt vagy tejszínt.
A füstölt lében a lencsét odarakjuk főni a babérlevéllel,a hagymát egy másik lábasban zsíron megdinszteljük a kockára vágott húst hozzáadjuk fehéredésig pirítjuk.Majd a a paradicso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zö...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket felteszem főni a hozzávalókkal. A zsemlét beáztatjuk,a vöröshagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk.Az étolajat felmelegítjük egy serpenyőben. A hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű