menu

Családireceptkönyv.hu

fejtett bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg fejtett bab/nekem mirelit volt/
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fél karalábé
egy darab zellergumó
2 kisebb krumpli
csipetke/kézi tarhonya/
füstölt hús /nekem húsvéti sonka maradék/
fokhagyma
paprika, paradicsom
fűszerek: só, babérlevél,
2 evőkanál olaj
2 kanál liszt
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/

Elkészítés:


A babot a zöldségekkel és a füstölt hússal felteszem főni. Ha a bab már puhulni kezd, hozzáadom a krumplit és a csipetkét, valamint a fűszereket, paprikát, paradicsomot. /lehet paprikakrém és saját főzésű paradicsomlé/
Az apróra vágott fokhagymát a rántásba teszem és megfuttatom, tűzről lehúzva pirospaprikát szórok bele, egy kis vízzel felengedem és a levest berántom, majd meghintem apróra vágott/friss vagy szárított/ petrezselyemmel.

fejtett bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

1.A hagymákat tisztítás után félfőre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az olívaolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. 3. Mikor megpuhult karamellizáljuk rajta a porcukrot. 4. Felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Elkészítés A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

A karfiolt rózsáira szedjük és a fűszerekkel ,sárgarépával együtt feltesszük főni,a szükséges levesmennyiségnek megfelelő vízzel. Ha megfőtt,nokedlit szaggatunk a fővő levesbe.Tej...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Francia tojásleves
Francia tojásleves

A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk. A vajból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk