40 dkg fejtett bab/nekem mirelit volt/
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fél karalábé
egy darab zellergumó
2 kisebb krumpli
csipetke/kézi tarhonya/
füstölt hús /nekem húsvéti sonka maradék/
fokhagyma
paprika, paradicsom
fűszerek: só, babérlevél,
2 evőkanál olaj
2 kanál liszt
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
A babot a zöldségekkel és a füstölt hússal felteszem főni. Ha a bab már puhulni kezd, hozzáadom a krumplit és a csipetkét, valamint a fűszereket, paprikát, paradicsomot. /lehet paprikakrém és saját főzésű paradicsomlé/
Az apróra vágott fokhagymát a rántásba teszem és megfuttatom, tűzről lehúzva pirospaprikát szórok bele, egy kis vízzel felengedem és a levest berántom, majd meghintem apróra vágott/friss vagy szárított/ petrezselyemmel.
Leves A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk egyforma kis hasábokra. Egy kanál olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket puhulás sorrendjében. (Ha folyamatosan tisztítjuk, darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt zöldségeket, a zúzott fokhagymát, és kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirosodni nem kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst először blansírozzuk: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, a vizet leöntjük, majd ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zellert és a fűszereket....
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Közepes