1 vöröshagyma apróra vágva
2 evőkanál szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma áttörve
1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
1 kg tisztított, sült sütőtök
7 dl csirkehús vagy zöldségleves
tengeri só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
fél citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
1 teáskanál friss chili apróra vágva
5 dkg pirított tökmag a tálaláshoz
A hagymát három perc alatt üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve további két percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a tisztított és feldarabolt sült sütőtököt, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, és összeforraljuk. Botmixerrel simára turmixoljuk, csészékbe kanalazzuk, és egy kevés tökmagolajjal, egy csipet chilipehellyel és néhány pirított tökmaggal megszórva, forrón tálaljuk.
A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk fel és kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkarikázott kolbász és pirítsuk pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára. Kö...
Elkészítési idő: 40 percKevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...
Elkészítési idő:A hozzávaló zöldségeket megtisztítom, megmosom, a répákat karikára vágom, a krumplit feldarabolom, majd a hozzávaló fűszerekkel egy edényben felteszem főni kb 2 liter vízben. Amíg...
Elkészítési idő: