Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sertéslapocka
Húsleves csirkecsomag (farhát, nyak, szárny, máj, mell)
Zöldségek: Zeller, petrezselyem, sárgarépa, karfiol, karalábé, kelkáposzta, 1 fej hagyma egészben – mennyiség ízlés szerint. Én sok karfiolt és sárgarépát teszek bele, mert úgy szeretem. Aki szereti, tehet bele burgonyát is, ezt én most kihagytam.
Natúr ételízesítő

Egész bors kb. 5-8 szem
Kiskanál kömény

Elkészítés:


A sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszedem. Fűszerezem a levest: bors, ételízesítő, só, kicsi kömény. Így főzöm 60 percig, majd beleteszem a zöldségeket és addig főzöm a levest, míg az összes zöldség puhára fő. Kb. 30 perc.

Update levestésztával tálaljuk.
Én nem szoktam bele tésztát tenni, csak zöldséggel és hússal fogyasztom.

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Töltött árdé
Töltött árdé

Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú-csípős kínai leves
Savanyú-csípős kínai leves

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom. Egy edényben vagy wok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyöngyös leves
Gyöngyös leves

A gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk. Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk. A megtisztított hagymát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Palóc leves
Palóc leves

A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntéséve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk