500 g sertéslapocka
Húsleves csirkecsomag (farhát, nyak, szárny, máj, mell)
Zöldségek: Zeller, petrezselyem, sárgarépa, karfiol, karalábé, kelkáposzta, 1 fej hagyma egészben – mennyiség ízlés szerint. Én sok karfiolt és sárgarépát teszek bele, mert úgy szeretem. Aki szereti, tehet bele burgonyát is, ezt én most kihagytam.
Natúr ételízesítő
Só
Egész bors kb. 5-8 szem
Kiskanál kömény
A sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszedem. Fűszerezem a levest: bors, ételízesítő, só, kicsi kömény. Így főzöm 60 percig, majd beleteszem a zöldségeket és addig főzöm a levest, míg az összes zöldség puhára fő. Kb. 30 perc.
Update levestésztával tálaljuk.
Én nem szoktam bele tésztát tenni, csak zöldséggel és hússal fogyasztom.
Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom. Egy edényben vagy wok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk. Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk. A megtisztított hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntéséve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű