Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csorba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kiló savanyú káposzta,
1 kg sertés hús,
1 konzerv zöldborsó,
1 üveg zöldbab,
1 nagy tejföl,
kávéskanálnyi ecet,
2-3 evőkanál liszt,
só, törött bors,
2-3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem gyökér,
3 közepes burgonya,

Elkészítés:


A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk.
Ezután felengedjük vízzel (az edény háromnegyedig legyen).

Beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ezzel tovább főzzük.
Mikor megfőtt a káposzta, hozzátesszük a zöldborsót, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást készítünk és behabarjuk vele a levest.

Csorba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kedvenc rántott levesünk
Kedvenc rántott levesünk

Az olajban pattogásig hevítjük a köménymagot, majd félrehúzva megszórjuk a liszttel, és addig pirítjuk, míg a habzás megszűnik, és világosbarna színű lesz. Belenyomjuk a fele fokh...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal
Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Böjtös sárgaborsóleves
Böjtös sárgaborsóleves

A sárgaborsót megmossuk, és sótlan vízben addig főzzük, amíg tökéletesen meg nem puhul. Ezután ízesítjük áttört hagymával, sóval és liszttel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsó - Borsóleves 6 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 6 - OK

1. A zöldborsót a karikákra vágott zöldségekkel, egy kevés cukorral, a sóval és fél dl vízzel fedő alatt megpároljuk. 2. Levesszük a fedőt, rátesszük az olajat, meghintjük a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk