50 dkg csiperke gomba
1 sárgarépa
1 fehér répa
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
2 kk pirospaprika
1 csomag petrezselyem
2 l víz
só
őrölt bors
Nokedli (levesbe)
3 ek finomliszt
1 db nagyobb tojás
Ízlés szerint só
Az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta az előre felaprított hagymát, felszeletelt gombát, karikára vágott zöldségeket.
A tűzhelyről levesszük az edényünket, hozzáadjuk a pirospaprikát és simára keverjük.
Felöntjük a maradék vízzel és felforraljuk.
Amíg várjuk, hogy felforrjon, elkészítjük a nokedlit.
Amikor a zöldségek megpuhultak beleszaggatjuk a nokedlit.
Tálalás előtt hozzáadjuk az előre megtisztított petrezselymet.
Másfél liter vízbe feltesszük főni a beáztatott lencsét, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, beletesszük a füstölt húst,.ha nyers, /ha főzött, akkor csak a krumplival/ Fél ór...
Elkészítési idő:Felteszed az olajat vagy zsírt és megdinszteled benne az apróra vágott vöröshagymát. Addig megpucolod a zöldségeket. Mire a hagyma kész addigra a zöldségek is megpucolva és kariká...
Elkészítési idő: 1 óraa zsiradékon meg párolom a zöldségeket , vagyis legalább kicsit át sütöm, én rama margarint használtam, ezután felöntöm kevés vízzel szórok rá fűszereket ízlés szerint, majd újra v...
Elkészítési idő: