50 dkg csiperke gomba
1 sárgarépa
1 fehér répa
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
2 kk pirospaprika
1 csomag petrezselyem
2 l víz
só
őrölt bors
Nokedli (levesbe)
3 ek finomliszt
1 db nagyobb tojás
Ízlés szerint só
Az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta az előre felaprított hagymát, felszeletelt gombát, karikára vágott zöldségeket.
A tűzhelyről levesszük az edényünket, hozzáadjuk a pirospaprikát és simára keverjük.
Felöntjük a maradék vízzel és felforraljuk.
Amíg várjuk, hogy felforrjon, elkészítjük a nokedlit.
Amikor a zöldségek megpuhultak beleszaggatjuk a nokedlit.
Tálalás előtt hozzáadjuk az előre megtisztított petrezselymet.
A babot a főzés előtti estén mosd meg és áztasd be (különben órákig kell főzni). 1. Tedd fel a babot főni a vízben és fűszerezd meg a főző levet hagymával, fokhagymával, babérlevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát, a petrezselymet vékony csíkokra, a karalábét karikára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a petrezselye...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, frissen őrölt borssal megsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesSütőben sült paradicsomleves - konyhavilág Elkészítés Recept: https://konyhavilagpublic.blogspot.com/2021/03/sutoben-sult-paradicsomleves.html Sziasztok, ha tetszett a videó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű