1,5 l édes vagy félédes fehérbor
7 dl víz
7 db tojás
fahéj
szegfűszeg
3 dl tejszín
3 evőkanál cukor
bortól függően egy kis citromlé
A bort a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk. Az egész tojásokat habosra felverjük elkeverjük benne a cukrot majd kis adagokban, merünk hozzá a borból, és közben folyamatosan keverjük. Vigyázzunk, hogy egyszerre ne adjunk túl sok bort a tojásokhoz, nehogy összekapja. Miután elkészültünk, akkor egy nagyobb tálba öntjük a tejszínt és ugyanúgy, mint az előbb kisebb adagokban, folyamatos keverés mellett adjuk a tejszínhez a tojásos bort. Miután összedolgoztuk a hozzávalókat ismét felforraljuk az így elkészült levest. A legvégén ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük. Ha túl savanyú lenne a bor, akkor ízlés szerint adjunk még hozzá cukrot.
az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...
Elkészítési idő:1. A hagymaféléket és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint az újhagymát (10-15 cm-es zöldjével eg...
Elkészítési idő:• Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsiradékot, pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is add hozzá. • Keverd bele a sütőtökdarabokat, és pár perc al...
Elkészítési idő:A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...
Elkészítési idő: Kb.fél óra