30 dkg virsli (kb. 4-5 darab)
1 kis kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg kenyérszalonna
4 tk. fűszerpaprika
2 tk. fekete bors
1 ek. só
3 tk. majoranna
1 l víz
A kelkáposztát megtisztítjuk, levágjuk a torzsáját és felszeljük csíkokra. Forró vízbe tesszük, leöntjük az első levét, majd félretesszük a káposztát.
Apró kockákra vágjuk a szalonnát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről levével hozzáadjuk a fűszereket és a feldarabolt fokhagymát is. Jól összekeverjük, majd 10 perc sütés után a káposztát is hozzáadjuk és még kb. 5 percig együtt pirítjuk. Ezután annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
Összeforraljuk és kb. fél óráig főzzük. Ha megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Még 5-10 percig főzzük és kész is.
Vajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...
Elkészítési idő:A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...
Elkészítési idő: 1 oraA megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük. A 2 db velőscsontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehe...
Elkészítési idő: 240 perc