2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 db burgonya
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
hagyma
olaj
ételízesítő
pirospaprika
só
1,5-2 liter víz
1 db tojás
10 dkg liszt
1.Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
2.A burgonyát, a répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, és ízesítjük vegetátval és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
3.A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön). ◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára. ◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gy...
Elkészítési idő: 120 percA gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...
Elkészítési idő: 1 óraElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. (A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt!) Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vajat felolvasztjuk, és üvegesre...
Elkészítési idő: