Ez a galuska szerintem minden olyan levesbe elkészíthető, amibe alapvetően tésztát tennénk.
Hozzávalók
•5 dkg zabkorpa
•1 db tojás
•5 csepp olivaolaj
•1 csapott kávéskanál só
•bors
Elkészítés
A tojásokat felverem, sózom, borsozom, beleteszem a zabkorpát és az olajat. 15 percet állni hagyom és a forrásban lévő levesbe kis kanállal beleszaggatom. Kb. 5 percet még együtt forralom és kész van.
A húst jéghideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával, borssal ízesítjük. Amikor a leves felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. Ekkor kerülnek bele a zöldségek. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, hámozott és felkockázott sütőtököt kevés sós vízben húsleveskocka és bors ízesítéssel megfőzzük és robotgépben pürésítjük. Újraforraljuk, tejfölt leverünk bele és kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű