40 dkg közepes méretű vöröshagyma
4 dkg vaj + 1-2 kanál olívaolaj
1.5 liter forró víz
1 ek liszt
1 lapos tk só, 1 kk bors
(1 csipet cukor cukor, ha ízre még kell)
1 tojás sárgája
reszelt sajt
pirítós kenyér (francia baguette-ből)
Egy lábasban enyhe tűzön megolvasztom a vajat + az olívaolajat, hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröshagymát és lefedve 10 percet párolom, néha megkeverem.
Leveszem a fedőt és enyhe tűzön tovább párolom, pirítom a hagymát, míg aranysárga, barna nem lesz, kb. 25 perc. Rendszeresen kevergetem, hogy egyformán piruljon. (Ha egy picit odakapja az alját az nem baj, csak azért ne égjen meg).
Kevergetés mellett ráhintem a lisztet, habverővel kevergetve felöntöm egy merőkanál forróvízzel, majd hozzáöntöm a maradék forróvizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzöm. Mehet a só, bors, esetleg egy csipet cukor.
A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverem, majd a tűzről levett levesbe öntöm állandó kevergetés mellett.
Extra: vágok pár vastag szeletet a baguette-ből, jénaiba rakom őket, tetejükre sajtot rakok, majd köré meg a tetejére is egy kicsit ráöntök a levesből, és betolom a sütőbe egy 5 percre. Jól néz ki, és nagyon finom :).
olaj+hagyma-->párolom+káposzta+répa-->párolom+vízzel felöntöm+kicsi piros paprika-->só,bors+krumpli-->ha megfőtt minden bele a virsli a végén a tejfől.
Elkészítési idő:A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 percOlajon megpirítom a zöldségeket, hagymát majd a burgonyát. Megszórom egy kanál liszttel, őrölt paprikával, majd felöntöm vízzel. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal. Készre főzöm...
Elkészítési idő: 1 óra