Családireceptkönyv.hu

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csirkemellfilé,2 szál sárgarépa,2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó,30 dkg gomba,1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,2 ek zsír,1 ek ételízesítő,1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika,1 pohár levestészta,2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony,1 db citrom leve

Elkészítés:


A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Böjti bableves
Böjti bableves

A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet. Miután felforrt, közepes lángon 20 percig főzzük a bab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves – egy nagy sikerű recept, a nagyi konyháj
Tojásleves – egy nagy sikerű recept, a nagyi konyháj

2-3 evőkanál olajból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a fokhagymát, fűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor bel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Daragaluska leves
Daragaluska leves

1. Először a daragaluskának állunk neki, mert ezt főzés előtt pihentetni kell.A nyersanyagokat pontosan kimérjük. A búzadarát átszitáljuk, a hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk