1 db csirkemellfilé,2 szál sárgarépa,2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó,30 dkg gomba,1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,2 ek zsír,1 ek ételízesítő,1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika,1 pohár levestészta,2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony,1 db citrom leve
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.
1. Előkészítés: Mosd meg és hámozd meg a zöldségeket. A cukkinit, sárgarépát és zöld paprikát vágd fel apró kockákra, a hagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd. 2. Pirítás: Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük. Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű