1 db csirkemellfilé,2 szál sárgarépa,2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó,30 dkg gomba,1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,2 ek zsír,1 ek ételízesítő,1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika,1 pohár levestészta,2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony,1 db citrom leve
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.
A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom. Rádobom a szeletelt gombát, fűszerezem és kevés vizet hozzáadva készre párolom. Kiveszek a sűrűjéből egy k...
Elkészítési idő: 1/2 óra◾️A lencsét előző nap beáztatjuk hideg vízbe. ◾️Másnap a húst megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra vágjuk és kb. 2 liter vízben főzni kezdjük. ◾️20 perc után hozzáadjuk a len...
Elkészítési idő: 120 percAz újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel,...
Elkészítési idő: 1 óra