A karfiol a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldségféle. Közeli rokonságban áll a káposztával, a kelbimbóval, a kelkáposztával és a brokkolival. Feltehetően Kínából származik, Nálunk ez a leves nagy kedvenc. Nagyon finom és laktató is.
Hozzávalók
•1 fej karfiol
•1 db csirkemell
•olivaolaj vagy zsír
•2 sárgarépa
•2 petrezselyemgyökér
•1 kis fej hagyma
•2 l víz
•pirospaprika
•Bio Vega-mix ételízesítő
•
•só
•bors
•2 dl zabtejszín
Elkészítés
A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágott zöldségeket, a karfiolt és együtt párolom egy kicsit, majd felöntöm a vízzel. Ha már megpuhult a hús az ételízesítővel és a borssal ízesítem. A zabtejszínt egy kicsi levessel kikeverem, hozzáadom a leveshez, összeforralom és már kész is.
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megpuco...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a burgonyát, végül a zöldborsót. Pároljuk, kevés sóval, borssal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Fölolvasztjuk a 2 dkg vajat. A vágott felületével lefelé beletesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCéklát, krunplit megtisztítjuk, kisebb dabokra vágjuk, Céklát majdnem készre főzzük, só, bors, fokhagymapor,kapor ízesítéssel, aztán hozzáadjuk a krumplit. Krémesre mixeljük, kósto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű