A karfiol a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldségféle. Közeli rokonságban áll a káposztával, a kelbimbóval, a kelkáposztával és a brokkolival. Feltehetően Kínából származik, Nálunk ez a leves nagy kedvenc. Nagyon finom és laktató is.
Hozzávalók
•1 fej karfiol
•1 db csirkemell
•olivaolaj vagy zsír
•2 sárgarépa
•2 petrezselyemgyökér
•1 kis fej hagyma
•2 l víz
•pirospaprika
•Bio Vega-mix ételízesítő
•
•só
•bors
•2 dl zabtejszín
Elkészítés
A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágott zöldségeket, a karfiolt és együtt párolom egy kicsit, majd felöntöm a vízzel. Ha már megpuhult a hús az ételízesítővel és a borssal ízesítem. A zabtejszínt egy kicsi levessel kikeverem, hozzáadom a leveshez, összeforralom és már kész is.
A karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...
Elkészítési idő: 30 percA lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...
Elkészítési idő:A vöröshagymát kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel (éppen annyival amennyi ellepi). (Kb. 20 perc fedő a...
Elkészítési idő: 40 perc