menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A tejszínes fokhagymaleves csak pozitív tulajdonsággal rendelkezik: könnyű elkészíteni, nagyon egészséges és egy kis változatosságot hoz a téli nehéz levesek közé. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Lázár Chef



Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
6 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 l víz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál só
pirított kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Tejszínes fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtök krémleves 2.
Sütőtök krémleves 2.

A tököt, a hagymát és a gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon gyorsan lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Puhára főzzük és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti  leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Húsleves
Húsleves

Elkészítés Egy fazékba beleteszem a megmosott pulykaszárnyat. A zöldségeket megtisztítom és megmosom, és a húshoz adom. Felöntöm 2,5 liter vízzel, sózom, borsozom és felteszem las...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsanyak leves
Kacsanyak leves

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is. A zöldségeket megtisztítjuk. A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk