Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
A tejszínes fokhagymaleves csak pozitív tulajdonsággal rendelkezik: könnyű elkészíteni, nagyon egészséges és egy kis változatosságot hoz a téli nehéz levesek közé. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Lázár Chef
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
6 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 l víz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál só
pirított kenyérkockák a tálaláshoz
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
A tarhonyát 2 ek olajon megpirítjuk felengedjük vízzel és belerakjuk a zöldséget hagymát foghagymát.Ha a zöldségek félig megpuhultak bele tesszük a krumplit
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz