- zsír/olaj
- liszt
- egész kömény
- őrölt paprika
- tojás
- só
- víz
Zsírral/olajjal és liszttel rántást készítünk, ha már aranybarna, felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.
Sózzuk, paprikázzuk, bele tesszük a köményt.
Ha felforrt a víz, beleütjök a tojásokat, és óvatosan megkeverjük, hogy a tojás ne essen szét.
Ha megfőtt a tojás, kész is a leves.
Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt (most szárított volt), kurku...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni. A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű