4 - 5 db lehetőleg fok,de ha nincs akkor vöröshagyma gerezd, csak akkor hívjuk hagyma levesnek.
10 dkg vaj és nem margarin
2 ek liszt púposan
1 l tehéntej
1 fokhagymakrémleveskocka
csipet bors, só
toast kenyér vagy piritott
1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, folyamatos keverés közben, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel.
2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát, megborsozzuk. Közepes lángon főzzük néhány percig, majd állni hagyjuk.
3. Kockára vágjuk a kenyeret és megpirítjuk őket.
Ez a leves tuti finom!!!
A hagymát felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk a a felvágott zöldségeket, a gomba kivételével és kevés víz hozzáadásával pár percig pároljuk. Vegetát és borsot adu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, a zöldborsót beledobjuk, és ha újra felforrt 7 percig főzzük, hozzáadva a sót és az egész újhagymákat. A főzési idő végeztével az újhagymákat kiemeljük, bele...
Elkészítési idő: 7 perc Nehézség: Könnyű1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk. 2. Ha már nincs több habja, beletesszük a z...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: KözepesA fokhagymát vékony szeletekre vágtam és a vöröshagyma krémmel együtt olivaolajra dobtam. Éppen csak megfuttattam, majd rátettem a felkockázott csirkecombot pár perc alatt fehéredé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes