Családireceptkönyv.hu

NYÍRSÉGI GOMBÓC LEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg borjú vagy sertéslapocka,1 sárgarépa, fehérrépa, fél karalábé, kis darabka zeller, olaj,só,bors, vegeta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 15 dkg karfiol, 1-2 ek. liszt, 2 dl tejszin vagy tejföl, fél citrom leve
gombóchoz: 30 dkg burgonya, só, bors, szerecsendió, 8-10 dkg liszt, 1 tojás

Elkészítés:


A borjúhúst kockákra vágom, és egy kevés olajon fehéredésig sütöm.Közben a zöldségeket megtisztítom,egyforma nagyságúra felvágom, majd a húshoz adom, és még néhány percig pirítom..A borsó, a karfiol és a gomba csak a főzés végén kerül bele.1.5 liter vízzel fölöntöm, fűszerezem, felforralom, majd fedő alatt kis lángon puhára főzöm.Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzöm,meghámozzuk, és áttöröm.

Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrom, megsózom, megborsozom, reszelt szerecsendióval fűszerezem.Diónyi apró gombócokat formálok belőle és a lobogó levesbe teszem. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt, meg a fölszeletelt gombát is hozzáadom és addig főzöm, míg minden megpuhul.Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítek a levest ezzel sűrítem be.. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarom, végül citromlével ízesítem.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

NYÍRSÉGI GOMBÓC LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Tejszínes raguleves
Tejszínes raguleves

A kicsontozott husokat apró kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba felforrósítjuk a zsírt és megpirítjuk benne a húst. Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk és a zöl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Curry-s lencseleves
Curry-s lencseleves

Egy fazékba vizet teszünk, majd ebben felforraljuk a lencsét. Majd alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és lassú tűzön 40 percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhu...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk