40 dkg borjú vagy sertéslapocka,1 sárgarépa, fehérrépa, fél karalábé, kis darabka zeller, olaj,só,bors, vegeta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 15 dkg karfiol, 1-2 ek. liszt, 2 dl tejszin vagy tejföl, fél citrom leve
gombóchoz: 30 dkg burgonya, só, bors, szerecsendió, 8-10 dkg liszt, 1 tojás
A borjúhúst kockákra vágom, és egy kevés olajon fehéredésig sütöm.Közben a zöldségeket megtisztítom,egyforma nagyságúra felvágom, majd a húshoz adom, és még néhány percig pirítom..A borsó, a karfiol és a gomba csak a főzés végén kerül bele.1.5 liter vízzel fölöntöm, fűszerezem, felforralom, majd fedő alatt kis lángon puhára főzöm.Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzöm,meghámozzuk, és áttöröm.
Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrom, megsózom, megborsozom, reszelt szerecsendióval fűszerezem.Diónyi apró gombócokat formálok belőle és a lobogó levesbe teszem. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt, meg a fölszeletelt gombát is hozzáadom és addig főzöm, míg minden megpuhul.Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítek a levest ezzel sűrítem be.. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával behabarom, végül citromlével ízesítem.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
1. A fafülgombát 10 percig langyos vízben áztatjuk, majd apróra daraboljuk. A húst, a bambuszrügyet, sárgarépát szintén apróra vágjuk. 2. A lábasba beleöntjük a vizet, vagy az ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű