2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, szaggatunk bele galuskát és elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük az apróra vágott krumplit és felengedjük megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát. 2. Amikor már a krumpli majdnem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágjuk, sózzuk, és megpirítjuk az olajon. (Én a sót mindig a hagymánál teszem a pörkölt alapokba, mert úgy sűrűbb lesz.) Rádobjuk a kockára vágott, megtisztíto...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA májkremet elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. 1 l vizet az ételízesítővel felfőzünk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű