2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, szaggatunk bele galuskát és elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
A csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűA jó húslevest legalább három-ötfajta húsból készítjük, melyek darabja nem kisebb, mint 60-70 dkg, de még jobb, ha egy kilós. A szegy, lábszár, borda, s a lapockának több része (pé...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű5 dkg vajon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát, röviden pirítsuk össze. A sajtokat vágjuk kis kockára (a füstölt sajtról...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA póréhagyma-krémleves első lépéseként egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű