2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, szaggatunk bele galuskát és elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
Világos rántást készítek, meghintem pirospaprikával és felengedem vízzel. Fűszerezem és beleteszem a felkockázott krumplit. Puhára főzöm. Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...
Elkészítési idő:A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromo...
Elkészítési idő: 15 perc