2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, szaggatunk bele galuskát és elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
1. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, ezután 1,2 liter sós vízben a zellerlevéllel és a megtisztított, de egészben hagyott hagymával puhára főzzük. 2. A szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsból alacsony hőfokon pörköltet főzünk (ha akad otthon vörösbor,nem tesz rosszat, ha az is kerül bele). Ha félpuha a hús mehetnek rá a zöldségek, ízesítsük sóval, borssal, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. Közben megtisztítjuk a zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű