2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, szaggatunk bele galuskát és elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze. Ezután adjunk hozzá ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A szalonnát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Átkeverjük, rátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott burgonyát. Fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolkrémleves elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha ezekkel elkész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát olajba üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a tejszínt és 15 per...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű