menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma
9 pici gerezd fokhagyma
(ha nagyobbak a gerezdek, akkor elég 4 gerezd is!)
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
1 liter húslevesalaplé (esetleg 2 húsleveskocka 1 liter vízben felfőzve)
3 dl főzőtejszín/1 kis tejföl
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint

+ a pirított kenyérkockához 2-3 szelet kenyér
és 2 dkg reszelt füstölt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:


A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük a levessel és összefőzzük. (Ha nincs húslevesalaplé, akkor felöntjük 1 liter vízzel és teszünk bele 2 húsleveskockát - így főzzük össze a levest.)
Ha felfőtt, félrehúzzuk a tűzhelyről, összekeverjük a tejszínnel, botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre és újból felforraljuk, közben ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval. Pirított kenyérkockákkal, reszelt füstölt sajttal meghintve tálaljuk.

Tipp: Ha cipóban tálaljuk a levest: a cipó tetejét levágjuk, kivesszük a belsejét és a kenyérkockákkal együtt betesszük a sütőbe pirulni. Ezáltal tartósabb lesz a cipó, nem fog könnyen átázni tálaláskor.

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A szeletekre vágott hagymát megdinszteljük az olajon, ráöntünk kb. másfél liter alaplevet. Puhára főzzük, majd a tűzről levéve össze turmixszoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókusztejes pikáns leves garnélával
Kókusztejes pikáns leves garnélával

A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit apró kockákra, a répát karikára, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a pórét, hozzáadjuk a zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtök leves
Sütőtök leves

A zöldségeket durvára vágjuk, puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tárkonyos legényfogó leves
Tárkonyos legényfogó leves

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. 2. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirít...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk