Családireceptkönyv.hu

Karfiol leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 db karfiol
1-2 db sárgarépa
1-2 db petrezselyem gyökér
1/4 karalábé
1/4 zeller gumó(kicsi)
1 db zöldpaprika / egész/
1 db paradicsom / egész/
1 szál zeller zöld
1 csomag petrezselyem zöld
só, bors,
zsír, liszt, pirospaprika,
1 db tojás.

Elkészítés:


Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, a répákat karikára, a karalábét és a zellert apró kockára vágom, majd hideg vízbe felteszem főni.
Bele teszem a sót, borsot, a paradicsomot, zöldpaprikát, zeller zöldet.
Mikor a karfiol meg főtt, világos rántással berántom, és hozzá adom az apróra vágott petrezselyem zöldet, felforralom.
A tojásból, és annyi lisztből amennyit felvesz, galuskát keverek.
Végül a forrásba, lévő levesbe apró galuskát szaggatok.

Karfiol leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Zelleres paradicsom krémleves (Zóna)
Zelleres paradicsom krémleves (Zóna)

Pici olívaolajon diszteld meg a hagymát. Add hozzá zúzott fokhagymát, majd a lisztet és folyamatos kevergetés mellett pirítsd a rántást aranybarnára. Vedd le a tűzről, dobd bele a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borjú húsleves
Borjú húsleves

A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját. A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon. Ha a hagyma...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Legényfogó leves Judit módra
Legényfogó leves Judit módra

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott husokat , felöntöm másfél liter alaplével, sózom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk