Hozzávalók
1,5 liter sós burgonyafőző víz (frissen kifőtt 2-3 darab krumpli sós főzővize),
4 szelet rozskenyér,
2 kis gerezd fokhagyma,
egy evőkanál zsiradék.
Elkészítés
A zsiradékban megpirítjuk a vékonyra szelt, kockákra vágott rozskenyeret, és tányérokba osztjuk. Minden tányérba teszünk egy kevés tört fokhagymát is, és rászűrjük a sós burgonyafőző vizet. Olcsó és ízletes leves.
Finomságra vágysz, de nincs időd órákon át főzni? Próbáld ki ezt a gyors és olcsó levest!
A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...
Elkészítési idő:A tüdőt a vízbe főni tesszük. Amint felforrt, megsózzuk, a hasábra vágott hagymát, a leveszöldséget, borsot, a fokhagymát, babérlevelet, majorannát belekeverjük, és a tüdő megpuhu...
Elkészítési idő:A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utols...
Elkészítési idő:1. A tyúkot megmossuk, majd egészben egy akkora fazékba tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. Kb. 3,5 liter hideg vízzel leöntjük, nagy lángon fölforraljuk, és habját s...
Elkészítési idő: 150 min