Hozzávalók
1,5 liter sós burgonyafőző víz (frissen kifőtt 2-3 darab krumpli sós főzővize),
4 szelet rozskenyér,
2 kis gerezd fokhagyma,
egy evőkanál zsiradék.
Elkészítés
A zsiradékban megpirítjuk a vékonyra szelt, kockákra vágott rozskenyeret, és tányérokba osztjuk. Minden tányérba teszünk egy kevés tört fokhagymát is, és rászűrjük a sós burgonyafőző vizet. Olcsó és ízletes leves.
Finomságra vágysz, de nincs időd órákon át főzni? Próbáld ki ezt a gyors és olcsó levest!
A tyúkhúslevest tegye egy lábasba. Adja hozzá a szeletelt fokhagymát, újhagymát, szárított zöldségkeveréket és a diót. Miután közepes lángon néhányat forralt rajta, vegye le a lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májgombóc leves elkészítéséhez az alaplé hozzávalóit megtisztítjuk, kissé összevágjuk, fazékba töltjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és legalább 1 óra 20 percen keresz...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű1. A zsemléket meghámozzuk és beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk. 2. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. 3. A vajban megfonnyasztjuk, hűlni hagyjuk. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű