30 dkg tengerihal-filé
30 dkg tenger gyümölcsei
1 fej hagyma
1/2 szál póréhagyma
3 paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
reszelt narancshéj
csipetnyi sáfrány vagy sáfrányos szeklice
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem
1 dl fehérbor
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Kevergetve addig pároljuk, míg a paradicsom összeesik, ekkor hozzáadjuk a bort, hozzáreszeljük 1 narancs héját, beledobjuk a babért, a kakukkfüvet és a sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Közben a halfiléket csíkokra vágjuk, és ha forr a fűszeres lé, hozzáadjuk a tengeri gyümölcsökkel és a finomra vágott petrezselyemmel együtt, és a tüzet mérsékelve 15-20 perc alatt készre főzzük.
Pirítóssal tálaljuk.
A vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Fűszerezzük, és átpároljuk a zöldségeket. Felöntjük a húsleves felével, és puhára főzzük. Turmixolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A zöldségeket forró olajon kicsit megfuttatjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a lisztet. Kicsit pirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy vízze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk. A tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű