30 dkg tengerihal-filé
30 dkg tenger gyümölcsei
1 fej hagyma
1/2 szál póréhagyma
3 paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
reszelt narancshéj
csipetnyi sáfrány vagy sáfrányos szeklice
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem
1 dl fehérbor
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Kevergetve addig pároljuk, míg a paradicsom összeesik, ekkor hozzáadjuk a bort, hozzáreszeljük 1 narancs héját, beledobjuk a babért, a kakukkfüvet és a sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Közben a halfiléket csíkokra vágjuk, és ha forr a fűszeres lé, hozzáadjuk a tengeri gyümölcsökkel és a finomra vágott petrezselyemmel együtt, és a tüzet mérsékelve 15-20 perc alatt készre főzzük.
Pirítóssal tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott őzhúst, megpirítjuk, majd húslevessel felengedjük (ezt készíthetjük kockából is). Ami...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, köménymagot (hogy az emésztést elősegítse), majoránnát, és sót ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes