menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos zőldségleves csirke husgombocal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált csirkehus vagy, darált hús (sertés comb)
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz

Elkészítés:


A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a pirospaprikát és a rizst, dolgozzuk alaposan össze, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.

A hagymát kezdjük el az olajon üvegesre párolni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és a kifejtett borsót. Néhány percig pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és tárkonnyal, majd öntsük fel vízzel, tegyünk bele paprikát, paradicsomot, és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük bele a húsgombócokat, és forraljuk fel újra, majd vegyük kisebbre a lángot és addig főzzük, míg a gombócok megfőnek.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a leves készre főtt, csurgassuk hozzá a leveshez, óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és hagyjuk még pár percig főni.

Tárkonyos zőldségleves csirke husgombocal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Magyaros zellerleves
Magyaros zellerleves

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon felszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük fel, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
  Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sóskaleves
Sóskaleves

A sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk. Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk. Fo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Galuska, Gigu féle
Galuska, Gigu féle

A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk