- 1 db karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált csirkehus vagy, darált hús (sertés comb)
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz
A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a pirospaprikát és a rizst, dolgozzuk alaposan össze, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.
A hagymát kezdjük el az olajon üvegesre párolni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és a kifejtett borsót. Néhány percig pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és tárkonnyal, majd öntsük fel vízzel, tegyünk bele paprikát, paradicsomot, és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük bele a húsgombócokat, és forraljuk fel újra, majd vegyük kisebbre a lángot és addig főzzük, míg a gombócok megfőnek.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a leves készre főtt, csurgassuk hozzá a leveshez, óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és hagyjuk még pár percig főni.
Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár perc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A gombát felszeletelem, megmosom és egy jó nagy fazékba teszem. A petrezselymet is felvágom apróra, mosom és a gombára öntöm. A kis fej hagymát felszeletelem sírósan ap...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A reszelt vöröshagymát a zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a répákat és pár percig még pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, jól öss...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű