Sóska
víz
só
valamilyen liszt
tej/tejszínpótló
édesítés
esetleg tojás/tojássárgája
1;Ha friss sóska, akkor megpárolom, turmixban pépesítem vagy mirelit pürét veszek. Ízlés szerint felöntöm vízzel, növényi tejjel vagy növényi tejszínnel. Összerotyogtatom, pici só, vanília és édesítő, mi rántás nélkül esszük, nem barátunk a fehér liszt. Ha már majdnem kész, akkor 2-3 tojást főzünk bele.
2;Olvasztol vajat v olaj, rádobod a sóskát, 10percig megszottyad. Megszórod liszttel(lehet rizs v zsbpehely liszt is ) es felöntöd tejjel (lehet mandula v rizstej), újra felfő. Aztán édesítés + só egy csipet és par csepp citromlé, végül turmixolod!
A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy nagy edényben kezdjük el pirítani, majd amikor kapott egy kis színt, öntsük fel 2 liter vízzel. Fűszerezzük köménnyel, pirospaprikával és babé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla. A répákat, a zellert,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy lábosban felteszek 2 liter vizet, berakom a 2 leveskockát, a hagymát és 1 gerezd fokhagymát, valamint a a fűszereket. Összefőzöm, majd kiveszem a fej hagymát, beles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTettem bele természetes füstaromát és szalonnát, de a csülök még jobb bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes