Családireceptkönyv.hu

Édeskáposzta leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény

debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.

Édeskáposzta leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Palócleves
Palócleves

PALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke becsinált leves-Vajgaluskával
Csirke becsinált leves-Vajgaluskával

Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nóra
Húsleves ( Tyúk)
Húsleves ( Tyúk)

A zöldségeket meghámozzuk, tetszés szerint felvágjuk. A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Ha teteje már felhabosodott,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk