Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Édeskáposzta leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény

debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:


A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.

Édeskáposzta leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát és a burgonyát kockákra, a vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Májnokedli: 1db csirkemáj, 1 tojás, 3 ek. tápiókaliszt, 2 ek. szezámliszt, só, bors, petrus. Külön vízben főztem ki (a levesbe nem mertem, hátha szétmállik, de nem...) kanállal sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tárkonyos raguleves (krumpligombóccal)
Tárkonyos raguleves (krumpligombóccal)

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk