étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény
só
debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl
A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.
A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA répát, a gyökeret és a zellert összedaraboljuk, a krumplit felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Ha a hús 3/4-ig...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: NehézA csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A gombát felszeleteljük. ◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel. ◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük. ◾️Ha puha botmixerre...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű