étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény
só
debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl
A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.
Az aprólékot, sárgarépát, hagymákat öntsük fel 1 liter vízzel (a sárgarépát ízlés szerint darabolva, a vöröshagymát és fokhagymát egészben dobjuk a levesbe). A szokásos módon, alac...
Elkészítési idő: 20+40 perc Nehézség: KönnyűA gombát beáztatjuk, majd fol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFél főzőkanál zsiradékkal és 1 főzőkanál liszttel rántást készítek. 1 púpos kanálka őrölt paprikát teszek bele, majd fölengedem vízzel. Megsózom, vegetázom, babérlevelet (zellerzöl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű2 db répát ,1 db zöldséget , nagy lyukú reszelőn lereszeltem,kicsike darab káposztát nagyon vékony csíkokra vágtam,meg hagymát is ,olajon pároltam reszeltem rá gyömbért tettem rá 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű