A habgombóchoz:
4 db tojásfehérje
csipet só
2 ek cukor
1 mk őrölt fahéj
A habgombóc főzéséhez:
1 dl bor
2 ek cukor
víz
A leveshez:
4 db tojássárgája
2 dl tejszín
4 dl félédes fehérbor
2 ek cukor
1 tasak bourbon vaníliacukor
csipet só
fél citrom reszelt héja
ízlés szerint néhány csepp citromlé (kihagyható)
A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagoljunk a cukros-boros vízbe gombócokat, és főzzük 2 percig. A megfőtt galuskákat szedjük ki egy edénybe.
Keverjük habosra a tojások sárgáját a tejszínnel, majd tegyük félre. Forraljunk fel 2 dl vizet a borral, a cukrokkal és a csipet sóval.Töltsük át egy habüstbe, majd állítsuk forró vízgőz fölé. Keverjük hozzá a tojássárgájával elkevert tejszínt. Reszeljük bele a citrom héját, majd habverővel kevergetve sűrítsük be.
Végül ízlés szerint ízesíthetjük még pár csepp citromlével. Kis lángon tálalásig tartsuk melegen.
A húst daraboljuk és kockázzuk fel, pirítsuk át az olajon. Öntsük fel vízzel, és főzzük fedő alatt félpuhára. Karikázzuk fel a zöldségeket, és ekkor adjuk hozzá azt is. Ha minden p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákból erõlevest készítünk, az uborkát, sonkát metéltre vágjuk. A tojásokból rántottát készítünk, majd ha kihûlt ezt is felszeleteljük. A sonkát kicsit megpirítjuk majd az...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA szalonnát felcsíkozzuk, majd felkockázzuk nagyjából 1 centis darabokra. A hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. A répát meghámozzuk, és nagyjából 7-8 mm-es kockákra vágjuk, a zell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon apróra vágni a zöldségeket,kis olajon megdinsztelem őket.Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Főzöm,ha fogy belőle a víz forralt vízzel pótolom,hogy mindig tele legyen a fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű