2 egész tojás
8 evőkanál búzadara
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
kevés aprított petrezselyem
só
Összekeverjük a hozzávalókat és 30 percig hagyjuk hogy a búzadara megdagadjon,beszívja a tojást magába.
Vizet forralunk sót teszünk bele és egy kis vegetáát,majd ha forr,evőkanállal vékony csíkként (0,3--0,5 cm) belekanalazzük a masszát.Letakarjuk és fedő alatt kb.20 percig forraljuk kis lángon.Mielőtt leszürjük vizsgáljuk meg,hogy megfőtt e.
Leszűréskor nem kell vízzel leöblíteni.
Húsleveshez,zöldségleveshez tálaljuk.
Elkészítés: A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt a cukorral elkeverem majd adok hozzá kevés langyos vízet és 3-4 ek. lisztet,...
Elkészítési idő: 4 óra- A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2 / 3 - ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is. - Mindkét tésztagombócot tegyük hűtőbe legalább f...
Elkészítési idő:A kacsát megmossuk, megtöröljük, és legalább 2-3 órán keresztül száradni hagyjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A narancsokat megmossuk, megtöröljük. Az egyiket felkarikázzuk...
Elkészítési idő: