2 kg kacsa, 2 db birsalma, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, majoranna
A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát.
A tepsibe rácsra teszem a kacsát, körbe rakom negyedekre vágott hagymával, fokhagymával. vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 220 fokon puhára párolom. Amikor megpuhult leveszem az alufóliát és ropogós, pirosra sütöm. A sütési idő: kb. 3 óra.
A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal be fűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA kb 2 kg - os malachúst jól befűszerezed, sóval, majoránnával, bőrét bevagdosod és tepsibe fekteted. Ízlés szerint tegyél mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ága...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük. A hagymá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes