- 2 kg főtt sonka,
- 1 ek szegfűszeg,
Máz:
- 10 dkg barna cukor,
- 8 dkg méz,
- másfél ek mustár,
- opcionális szegfűbors,
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Készítsünk elő egy sütőrácsot, tegyük bele egy tepsibe. Öntsünk a tepsibe egy kevés vizet úgy, hogy ne érje el a rács alját.
A sonkát helyezzük a rácsra. A sonka tetejét vagdossuk be átlósan úgy, hogy négyzetrácsokat kapjunk. Nem kell túl mélyen bevágni, kb. 2 centire. Ha bevagdostuk a sonkát, az így keletkezett négyzetekbe szúrjunk 1-1 szegfűszeget. (Ez el is hagyható.)
Csomagoljuk a sonkát alufóliába, majd toljuk a sütőbe 20 percre.
Közben a mázhoz melegítsük össze a barna cukrot, a mézet, a mustárt és egy nagy csipet szegfűborsot. Kb. 2 percig főzzük forrástól számítva, míg a cukor el nem olvad.
Mikor letelt a 20 perc, vegyük ki a sonkát, csomagoljuk ki, majd kenjük le a tetejét a máz egy részével. Csomagoljuk vissza a fóliába, majd tegyük vissza további 40 percre (kilónként 20 perc). Az első 20 perc után vegyük ki, kenjük át ismét a mázzal, csomagoljuk be és tegyük vissza.
Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a sonkát, kenjük le a maradék mázzal, majd a fólia nélkül toljuk vissza grillfunkción 3-5 percre, míg karamellizálódik a tetején a máz.
Vegyük ki a sütőből, csomagoljuk vissza a fóliába, majd hagyjuk 20 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk.
A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkaná...
Elkészítési idő: 2óraA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A marcipán masszát kis kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a kefirt, tojással és likőrrel. Belereszeljük a nar...
Elkészítési idő:A mazsolát be kell áztatni, leszűrni és pürésíteni. utána ehhez a püréhez kell hozzáadni a diót, kókuszt, ledarált ,kandírozott narancsot( mi magunknak kandírozzuk) , és a fűszert....
Elkészítési idő: 1-2 óra