4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
0,5 szál póréhagyma
1 doboz medvesajt
1 db piros kaliforniai paprika
8 szelet paprikás szalámi
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 tojás
30 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
étolaj
A póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sajttal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, felgöngyöljük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Panírozás előtt a szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
Köretnek friss gombás rizst készítettem mellé.
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól. Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tál...
Elkészítési idő: 300 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk. 1 órát hideg helyen pihent...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűAz apróra tört csokoládét egy hőálló tálba tesszük (néhány darabot félreteszünk, kb. 40 g-ot). A tejszínt egy edényben felmelegítjük, de épp csak addig, amíg forrni ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűŐzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és az aljára sonkát teszünk (Maradjon meg 3 db a tetejére). A tejfölt és a majonézt összekeverjük. Az uborkát, a sárgarépát, a főtt tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes